Συνταγές μυστικά

Γνωρίζετε ότι μπορούμε εύκολα , οικονομικά ,υγιεινά να μαγειρέψουμε και να ζήσουμε περισσότερο χωρίς συντηρητικά??
Συνταγές για δύο φαγητά με λίγα υλικά δοκιμάστε να τις προσφέρετε για δείπνο με ποικιλία και οικονομία



Γνωρίζετε ότι το ζαχαρούχο γάλα μπορούμε να βράσουμε την κονσέρβα σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά περίπου μια ώρα όταν κρυώσει έχουμε μια φανταστική καραμελομένη κρέμα για  το ψωμί των παιδιών αντικαθιστώντας τη μερέντα η για γέμιση σε γλυκές τάρτες και ρολό ψυγείου διατηρούμε την κονσέρβα στο ψυγείο όταν την ανοίξουμε την βάζουμε σε γυάλινο βάζο που έχουμε κράτησή από μαρμελάδες
Το σπιτικό φύλλο είναι υγιεινό και οικονομικό θέλει λίγη πρακτική εγώ βάζω  2 ποτήρια χλιαρό νερό  1 ποτήρι καλαμποκέλαιο γιατί δεν γίνεται βαρύ και η υφή του είναι Λεία 2  κουταλιές σούπας ξυδι το κάνει τραγανό 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι αλεύρι περίπου 1 κιλό  το ρίχνουμε σιγά σιγά βάζω δυο ειδών αλεύρι μισό για όλες τις χρήσεις και αλεύρι κίτρινο ΑΛΛΑΤΊΝΗ (για πίττες)ρίχνουμε και λίγο νισεστέ  μέσα το ζυμώνουμε και το μυστικό για να δούμε αν είναι οκ πιέζουμε με το δάχτυλο στο ζυμάρι αν η τρυπούλα που κάνουμε με το δάκτυλο ξανακλείσει είναι οκ το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μίση ώρα μετά βγάζουμε νισεστέ στον πάγκο εργασίας το ανοίγουμε το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί γέμιση και από πάνω φύλλο και λάδι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c αέρα περίπου 35 λεπτά οταν πάρει χρώμα αναβω λιγο την κατω αντίσταση το αφήνω αλλα 5 λεπτά μόλις το βγάλω εξω το σκεπάζω με μία βρεγμενη πετσέτα για μιση ώρα να κρυώσει καλή όρεξη
Μικρά Μυστικά της κουζίνας
που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Ο φελός του κρασιού  στα θαλασσινά 
Ο φελός του κρασιού περιέχει τανίνη. Ρίξτε έναν μέσα στη κατσαρόλα με τα οστρακοειδή ή το χταπόδι για να μαλακώσει το κρέας.

Για να κρατούνται φρέσκα τα μυρωδικά σας, βάλτε τα σε ένα ποτήρι με νερό (όπως τα λουλούδια σε βάζο) και τοποθετήστε τα στην πόρτα του ψυγείου σας. Κόbεται κάθε φορά όσο χρειάζεστε για το φαγητό σας.Θα τα διατηρήσετε φρέσκα τουλάχιστον για μια εβδομαδα.
Γνωρίζετε οτι για να μη δακρύζετε οταν καθαρίζετε κρεμμύδι να το βάλετε 10 λεπτα πριν στην κατάψυξη???

Η επανάσταση της φράουλα


Η φράουλα εκτός από υπέροχο φρούτο αναδεικνύεται και σε δυνατό φάρμακο κατά του καρκίνου. Παραπέμπει σε στιγμές πάθους, είναι γλυκιά και διαπεραστική, ζουμερή και δροσερή αλλά και πολύ ωφέλιμη για την υγεία μας. Οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το φρούτο αυτό έχει και σημαντικά πλεονεκτήματα στο κομμάτι της υγείας αφού με την αντιοξειδωτική της δράση ενισχύει την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου. 

Γλυκό γιαούρτι ελαφρύ και απολαυστικό!




















  • Ένα πανεύκολο γλυκό που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας, χωρίς να σας γεμίσει περιττές θερμίδες σας προτείνει σήμερα το cosmo.gr! Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!














  • Υλικά:500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    1 κουτί κονσέρβα ανανά
    10 δαμάσκηνα
    ½ ποτήρι καρύδια
    Υλικά για την κρέμα :
    2 ποτήρια γάλα
    ½ ποτήρι ζάχαρη
    1 βανίλια
    1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
    ½ ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια
    2 αυγά
    Εκτέλεση
    Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ένα ποτήρι γάλα, με την φλούδα και με την ζάχαρη και σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσει προσθέτουμε το μείγμα του
    μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βιτάμ.
    Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα μας. Σ΄ ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το γιαούρτι και τον ανανά ψιλοκομμένο ( χωρίς το ζουμί) το ίδιο κάνουμε και με τα δαμάσκηνα και τα καρύδια.
    Τέλος προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο και περιμένουμε να παγώσει για να το απολαύσουμε!







     ΣΥΤΑΓΕΣ ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ



    Το θερμόμετρο έχει ανέβει για τα καλά  και η κουζίνα  φαντάζει απαγορευμένο μέρος του  σπιτιού, καλά με την μαγειρική δεν τα πηγαίνουμε, οπότε ας παραγγείλουμε  καλύτερα.

    Αν  το παραπάνω σκηνικό  επαναλαμβάνεται συχνά  και στη δική σου καθημερινότητα, από σήμερα ήρθε η ώρα να αλλάξεις τακτική. Γιατί τώρα πια, έχεις στην οθόνη σου  εύκολες, γρήγορες, καλοκαιρινές συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια σε περιπτώσεις που δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να το παίξεις κ. Βέφα ή Μαμαλάκης.

    Θυμήσου ότι έχεις  την δυνατότητα να τις κάνεις και  πιο ελαφριές χρησιμοποιώντας υλικά  με χαμηλά λιπαρά ή πιο σύνθετες προσθέτοντας υλικά της αρεσκείας σου. Όπως και να έχει μια δοκιμή θα σε πείσει.

    Φιογκάκια με τόνο

    1. 1 κιλό  μακαρόνια  φιογκάκια

    2. 1 μεσαίο βάζο μαγιονέζα, με χαμηλά λιπαρά

    3. 1 κουταλιά κέτσαπ

    4. 1 ½ κονσέρβα τόνου σε νερό

    5. Λίγη πάπρικα
    Βράζουμε τα μακαρόνια  τα ξεπλένουμε με δροσερό νερό και  στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος τα βάζουμε  στο ψυγείο μας και τα αφήνουμε να παγώσουν. 3 εβδομάδες.



    Δροσερό γλυκό  με γιαούρτι και ανανά 

    1. 1 κιλό γιαούρτι

    2. 1 λίτρο κρέμα γάλακτος

    3. 1 κονσέρβα ανανά

    4. 3/4  άχνη ζάχαρη

    5. Καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο αμύγδαλο για γαρνιτούρα

    Στραγγίζετε τον  ανανά από το σιρόπι και τον  κόβετε σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε  την κρέμα γάλακτος  στο μπολ του μίξερ  μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη ζάχαρη. Τέλος ανακατεύετε  τα υλικά με το γιαούρτι και τον  ανανά και μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια,τα πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.



    κρέπες με 5 υλικά που υπάρχουν στο σπίτι
    1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    • 1,5 κούπα γάλα
    • 1-2 αυγά
    • 1 πρέζα αλάτΙ
    Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι στους 200 περίπου βαθμούς.(καλύτερα αντικολλητικό τηγάνι
    Ανακατεύουμε στο χέρι τα αυγά με το γάλα πολύ καλά. 
    Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
    Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε λίγη ζύμη στο τηγάνι, τοσο που να καλύψει τον πάτο του. 
    Πριν από κάθε κρεπα βάζουμε ένα κουταλάκι βούτυρο στο τηγάνι έτσι ώστε η κρέπα να γυρίζει εύκολα με μια σπάτουλα και να μην κολλάει. 
    Βγάζει περίπου 4-5 κρέπες και κάνει και για γλυκές και για αλμυρές κρέπες. 
    Μερικά μυστικά: 
    Η 1η κρεπα συχνά κολλάει ή καίγεται επειδή το τηγάνι δεν είναι έτοιμο ακόμα, αλλά εσείς δεν πτοείστε - συνεχίζετε! 
    Οι γλυκές συνοδεύονται υπέροχα με σιρόπια ή παγωτο. Ή για το χειμώνα με κρέμα γάλακτος (και τρούφα προαιρεικά). Βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά και είναι ονειρεμένες! 
    Σις αλμυρές μπορείτε στη γέμιση εκτός από ζαμπόν και τυρί να βάλετε λουκανικάκια ή μανιτάρια. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα γάλακτος, να πασπαλίσετε με τυρί και στο φούρνο για 5 λεπτά. Είναι πεντανόστιμο
    γρήγορο σουφλέ ψωμιού
    • μπαγιάτικο ψωμί (περίπου ½ κιλό) 
    • 2 ½ κούπες γάλα 
    • 4 αυγά 
    • 200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι)
    • λίγο βούτυρο
    • αλάτι - πιπέρι 
    Εκτέλεση:
    • Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε στο γάλα για μια ωρίτσα. Μόλις ποτίσει το δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει χυλός. 
    • Προσθέτουμε στο χυλό το τυρί, το βούτυρο και το αλατοπίπερο.
    • Σε άλλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 
    • Τοποθετούμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα για σουφλέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 
    • Σερβίρεται αμέσως ζεστό, ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως γεύμα
    • εαν δεν έχουμε ψωμι ξερό βάλτε ψωμι τοστ χωρίς κόρα, βάλτε εαν θέλετε και ατλαντικά 

    Φακή με λαχανικά

    Υλικά για 4 μερίδες:
    200-250 γρ. φακές, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ κύβο λαχανικών, 2 φρέσκα κρεμμύδια, 2 κουταλιές σούπας από βασιλικό και μαϊντανό, 3-4 ώριμες, μέτριες ντομάτες, 4-6 μικρά κολοκυθάκια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά).
    Εκτέλεση:
    • Πλύνετε, στραγγίστε και ρίξτε τις φακές σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αρκετό νερό και βράστε τις προσέχοντας να μη διαλυθούν. Τέλος, αλατίστε και στραγγίστε τις. Ξεπλύνετε την κατσαρόλα και ρίχτε πάλι τις φακές.
    • Για τη σάλτσα: Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, κόψτε τις στη μέση, αφαιρέστε τα σπόρια και ψιλοκόψτε μια από αυτές. Ζεστάνετε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μισά αρωματικά, 100ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
    • Βράστε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά, προσθέστε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις φακές και αφήστε τα όλα μαζί να πάρουν 1-2 βράσεις. Κόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ισόποσες μερίδες, προσθέστε ρίγανη, αλατοπίπερο και βαλσάμικο ξύδι (προαιρετικά) και σερβίρετε.


    Πατάτες oγκρατέν
    Αυτό το πιάτο μοιάζει να έρχεται από την επαρχία της Γαλλίας. Αποτελεί τόσο ένα τέλειο συνοδευτικό όσο και ένα κυρίως έδεσμα! Για τους λάτρεις της πατάτας και όχι μόνο...
    Συστατικά συνταγής
    • 1 ½ κιλό πατάτες φρέσκιες
    • 350 ml μαγιονέζα Hellmann's Real
    • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ξηρό
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
    • ½ ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
    • ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
    Οδηγίες συνταγής
    Καθαρίστε, πλύντε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες.
    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και το νερό
    Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρατάνε λίγο στην υφή τους, διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο μετά.
    Ρίξτε τις πατάτες σε μια λεκάνη και ανακατέψτε τις με τη μαγιονέζα και το τριμμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι
    Στη συνέχεια τις απλώνετε σε ταψί.
    Ρίξτε από πάνω το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20΄.

    Γίγαντες με μπύρα


    Μια πρωτότυπη εκδοχή για να μαγειρέψουμε τους γίγαντες, η μπύρα δίνει ιδιαίτερη γλύκα και το φαγητό μας θα αποκτήσει ξεχωριστή γεύση!!!
    • 500 γρ. γίγαντες
    • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 1 κ.τ.σ. πελτές ντομάτας
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1 κουτάκι μπύρα
    • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη μαύρη
    • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Οδηγίες συνταγής
    Βράζουμε τους γίγαντες για 30' ώσπου να μαλακώσουν. Με μια κουτάλα τους στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με τη μπύρα και τη ζάχαρη. Σε 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15'. Περιχύνουμε με την σάλτσα τους γίγαντες και ψήνουμε για 30' σε υψηλή θερμοκρασία.


    ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
    1. Mε τη φλούδα
    Υλικά (για 4 άτομα)
    1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
    1/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
    2 κ.γ. ζάχαρη
    1/4 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
    2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα τους μόνο
    1 κ.σ. πιπέρι Καγιέν
    xυμό από 2 λεμόνια
    1/2 φλυτζ. νερό
    αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
    Πλένουμε καλά με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους για 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να βράζει). Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
    Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο και τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα, με την οποία και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το δενρολίβανο.
    Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στην επάνω σχάρα, για 30 περίπου λεπτά ή έως ότου καραμελώσουν.
    2. Χωρίς φλούδα (άλλη διαδικασία)
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες,  κόβοντάς τες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις περιχύνουμε με την κρέμα. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C τα πρώτα είκοσι λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς C για αργό ψήσιμο γύρω στη μιάμιση ώρα, πάντα στη χαμηλή 
    σκάλα.
    Λουκάνικα σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας




    Ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό πιάτο για μια βραδιά στο σπίτι. Συνοδεύεται απαραίτητα με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα! Καλή απόλαυση!
    Συστατικά συνταγής
    • 2 λουκάνικα χωριάτικα μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη ή κέρατο, για πιο πικάντικη γεύση
    • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Άλτις
    • ½ ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
    • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα Hellmann's Mild
    • ανάλογο αλατοπίπερο
    • 1 πρέζα ρίγανη
    Οδηγίες συνταγής
    Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, τα λουκάνικα, την πιπεριά και το κρεμμύδι
    Τοματοκεφτέδες

    Περιγραφή συνταγήςΕύκολοι και πεντανόστιμοι οι τοματοκεφτέδες μας παίρνουν άρωμα και γεύση από τα υλικά τους και μας προσφέρουν ένα υπέροχο καθημερινό πιάτο. Τους καλωσορίζουμε στο τραπέζι μας!
    Συστατικά συνταγής
    • 6 τομάτες φρέσκιες μέτριες ψιλοκομμένες
    • 1 κούπα τσαγιού κέτσαπ Hellmann's Classic
    • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
    • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομένο
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    • 2 ½ κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 αυγό
    • 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
    Οδηγίες συνταγής
    Ρίξτε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και κρατήστε ½ κούπα αλεύρι για να αλευρώσετε τους τοματοκεφτέδες πριν το τηγάνισμα
    Ζυμώστε όλα τα υλικά και φτιάξτε μικρούς κεφτέδες και με το κουτάλι ρίξτε τους στο τηγάνι.
    Τηγανίστε τους και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ κόκκινο χρώμα.
    Παγωμένη σούπα αγγουριού
    Περιγραφή συνταγήςΤι πιο δροσιστικό για το καλοκαίρι από μία παγωμένη σουπίτσα αγγουριού; Το προσόν της εκτός από τη γεύση της θα το αναζητήσετε και στις ελάχιστες θερμίδες της. Τι νομίζατε έτσι θα σας αφήναμε φέτος το καλοκαίρι;
    Συστατικά συνταγής
    • 5 αγγούρια ξεφλουδισμένα
    • 1/2 φλ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    • 2 λεμόνια (χυμός)
    • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
    • 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
    • 1/4 φλ. φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με το πράσινο
    • 1 κ.γ. κόλιανδρο
    • 1 κ.γ. κίμινο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
    Χτυπάμε τα αγγούρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ με ψιλοκομμένες πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το κίμινο και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με μερικά φυλλαράκια κόλιανδρου και μια μικρή κουταλίτσα γιαουρτιού σε κάθε μπολάκι. Bon apetite!
    Γεμιστές αγκινάρες
    Μια οικογενειακή συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά και αποτελεί κλασική επιλογή στο νεοϋορκέζικο εστιατόριο Frico.
    Συστατικά συνταγής
    • 4 μεγάλες φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες
    • 1 κούπα λεμονιού
    • 1 ¾ του φλιτζανιού μπαγιάτικα ψίχουλα
    • 1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
    • 2 κουταλιές της σούπας φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
    • 2 κουταλάκια αλάτι θαλασσινό
    • 1 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι
    • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    Οδηγίες συνταγής
    Αφού καθαρίσουμε και περάσουμε με λεμόνι τις αγκινάρες, τις αφήνουμε στην άκρη.
    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, τα ¾ από το πεκορίνο, το μαϊντανό, το αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Παίρνουμε μία μία τις αγκινάρες, τις γεμίζουμε με το μείγμα και τις τοποθετούμε σ' ένα ταψάκι. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και τις βάζουμε στο φούρνο. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τις ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα για άλλα 5 λεπτά.
    Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Διάρκεια: 1 ώρα περίπου

    • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΣ
    • SPRING ROLLS 

      Yλικά
      1 καρότο
      1 κολοκύθι
      1 πράσο
      2 φρέσκα κρεμμύδια
      1 στήθος κοτόπουλο
      κινέζικα φύλλα σπρινγκ-ρολς
      σάλτσα σόγιας
      ξύδι μπαλσάμικο
      3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
      αλάτι και πιπέρι
      αβγό
      Εκτέλεση:
      Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.Τα σοτάρουμε με το μισό λάδι και όταν γίνουν σβήνουμε με 1 κουτ. σούπας σόγια, και 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι.Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, και τα στραγγίζουμε.
      Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, και το σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι.Το σβήνουμε και αυτό με σόγια και βαλσαμικό ξίδι όπως και τα λαχανικά. κατόπιν αναμειγνύουμε με τα λαχανικά, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι.Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να τοποθετήσουμε το μίγμα.περίπου στην μέση του φύλλου μας, και να το τυλίξουμε όσο μπορούμε πιο σφιχτά για να μην ανοίξει. Το χείλος του φύλλου το αλείφουμε με ασπράδι αβγού και το κολλάμε.
      Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.. 



      Όχι, δεν πετάμε το μπαγιάτικο ψωμί... φτιάχνουμε κροκέτες!




      "Εγώ θα κάνω και μία νέα πρόταση που την εφαρμόζω εδώ και αρκετό καιρό:
      Μπαγιάτικο ψωμάκι, το μουσκεύουμε όπως για τους κεφτέδες. Το στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε φέτα τριμμένη, κεφαλοτύρι (για 1 φρατζόλα βάζω 500 γραμ. τυριά) 2 αβγουλάκια και άνηθο. Τα ζυμώνω και τηγανίζω υπέροχες κροκετούλες για όλη την οικογένεια. Είναι απλά υπέροχες και δεν πετάμε και το ψωμάκι".

      Καρπουζόπιτα, το πιο εύκολο γλυκό του καλοκαιριού!

      Ας το φτιάξουμε!

      •   Τοποθετούμε το καθαρισμένο καρπούζι σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να το πολτοποιούμε όπως θα ζυμώναμε κιμά. Δεν το λιώνουμε τελείως αλλά και δεν αφήνουμε μεγάλα κομμάτια.
      •   Προσθέτουμε στο καρπούζι την ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
      •   Λαδώνουμε το ταψί με το μισό Άλτις και ρίχνουμε το μισό σουσάμι ώστε να πιάσει όλη την επιφάνειά του.
      •   Περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί και το πασπαλίζουμε με την κανέλα, το άλλο μισό σουσάμι και το υπόλοιπο Άλτις.
      •   Ψήνουμε σε αερόθερμο για περίπου 50-60 λεπτά, στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

















      Χρόνος

      Χρόνος Προετοιμασίας:
      15 λεπτά
      Χρόνος Μαγειρέματος:
      50-60 λεπτά

      Υλικά

      καρπούζι
      1 κιλό χωρίς σπόρους
      ελαιόλαδο
      3 κουταλιές σούπας Άλτις Παραδοσιακό
      αλεύρι
      3 κούπες τσαγιού για όλες τις χρήσεις
      μέλι
      ½ κούπα τσαγιού
      κανέλα
      Όση επιθυμείτε
      ζάχαρη
      1 κούπα τσαγιού
      σουσάμι
      1 κούπα τσαγιού

      Καλή επιτυχία!


      ΨΑΡΑΚΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ

      500γρ.πέρκα φιλέτο
      150γρ.μαγιονέζα
      200γρ ντοματακια
      1 σκελίδα σκόρδο
      3κουταλιες σουπας ελαιόλαδο.
      μαιτανός.
      Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα ντοματάκια αλατοπιπερόνουμε την πέρκα.
      σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το μίγμα μαγιονέζα,ελαιόλαδο ,σκόρδο,μαιτανό.
      αλοίφουμε την πέρκα με το μίγμα και τη ψυνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

      Φτιάξτε Donuts!



      Ας το φτιάξουμε                        

      •   Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα με το νερό.
      •  Ανακατεύετε τη μαγιά με τη φαρίνα και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο χλιαρό υγρό.
      •  Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
      •  Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια, τα πλάθετε σαν κουλούρια και τα αφήνετε να φουσκώσουν.
      • Τηγανίζετε τα ντόνατς σε καυτό λάδι και αφού τα στραγγίσετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Μπορείτε αν θέλετε να τα σερβίρετε με μαρμελάδα ή κρέμα.

      Χρόνος

      Χρόνος Προετοιμασίας:
      3 ώρες περίπου
      Χρόνος Μαγειρέματος:
      45 λεπτά περίπου

      Υλικά

      ζάχαρη
      1/3 της κούπας
      νερό
      2/3 της κούπας 
      γάλα
      1 & 2/3 κούπες
      αλεύρι
      8 κούπες μπλε φαρίνα γιώτης
      μαγιά
      2 φακέλους μαγιά στιγμής γιώτης
      βούτυρο
      3 κουταλιές σούπας Βιτάμ
      πορτοκάλι
      2 κουτ. γλυκού ξύσμα
      αυγό
      1 αυγό